Het Plaatjesbedrijf
Voor illustraties, praatplaten, infographics en visuele tekstondersteuning


OVER MIJ

Mijn naam is Maloe van Groeningen. Ik ben geboren in 1985 in Amsterdam en woon nu met mijn man, zoon, stiefzoon en katten Max en Daisy in Den Haag. Ik ben van oorsprong neurowetenschapper, heb 6 jaar in een academisch ziekenhuis gewerkt en ben nu sinds enkele jaren beleidsambtenaar voor het Ministerie van Volkgezondheid, Welzijn en Sport.


In mijn werk bij de Rijksoverheid merk ik dat nieuw beleid vaak enorm complex is, met veel stakeholders en acties op verschillende niveaus. Daarnaast heb je te maken met uiteenlopende doelgroepen, kennisniveaus en verschillende talen. Door visualisatie in te zetten, ontstaat er een gemeenschappelijke taal, meer begrip en betere discussies.


Ik teken al zo lang als ik me kan herinneren. Met Het Plaatjesbedrijf combineer ik mijn sterkste vaardigheid - analytisch vermogen, de kern van het verhaal vinden - met grafische vormgeving om mensen te helpen inzicht te krijgen over hoe een traject, proces of plan in elkaar zit. Ik doe dit parttime, naast mijn vaste baan bij VWS.


De focus van Het Plaatjesbedrijf ligt bij visualisatie ten behoeve van het overbrengen van een (ingewikkeld) verhaal.